domingo, 26 de febrero de 2012

Què podem fer si plou?

Estem ja ficats en ple hivern, els dias o són plujosos o són molt frios, entretenir als nens es converteix en tota una odissea per a molts pares i mares, i, sovint, vam acabar visitant centres comercials abarrotats de gent perquè no sabem que fer a casa amb els nens, doncs bíen, aquí us donem algunes idees i jocs per dias de pluja.

Dibuix cec

Necessitarem papers i lapices, reunim als nens i papes en un cercle, cadascun ha de fer un dibuix d'una cosa concreta que se li indicarà, però, ull, ha de dibuixar-ho amb els ulls tapats... Una vegada acabin tots, cal endevinar el que han dibuixat tots els altres...

El dibuix encadenat en aquesta ocasió necessitarem unes cartolines millor que un paper (encara que també ens val) i un boligrafo, es tracta que un dels nens fa un traç, i passa el boligrafo al següent, que ha de seguir fent el dibuix, ha de fer-se en traços curts, no es pot pintar més d'un parell de segons cadascun. Al final veurem el resultat, serveix per estimular la imaginació dels nens.

El joc de les cadires musicals

segur que el conoceís, per a aquest joc es necessita una mica d'espai i cadires disposades en un circulo, una menys que participants, una persona dirigeix la música, la resta ha de donar voltes ballant al voltant de les cadires i quan el director pari la música, tots han d'asseure's, el que es quedi sense cadira, perd i ha de retirar-se amb una cadira. Guanya el que aconsegueixi asseure's en l'última cadira.

Hem posat tres jocs per quan plou, però segur que se t'ocorren moltes més activitats i jocs casolans per dias de pluja, pots deixar-les en Comentaris al vaig piular d'aquesta notícia. Us deixem un vídeo de "les cadires musicals"





CANÇONS

Pican, pican las gotitas

Pican pican las gotitas
sobre mi tejado
y dibujan caminitos
de color plateado

cuando llueve y hace frío
me pongo el abrigo
la bufanda,el gorrito
y ya no paso frío

pican pican las gotitas
sobre mi tejado
y dibujan caminitos 
de color plateado.



Sol solet

Sol solet
vinem a veure'm 
vinem a veure'm.
Sol solet
vinem a veure'm
que tinc fred.
Si tens fred
possa't la capa
possa't la capa.
Si tens fred
possa't la capa i el barret.



Plou i fa sol

Plou i fa sol
les bruixes es pentinen.
Plou i fa sol
la bruixes porten dol.
Plou i fa sol
les bruixes fan un ou.




Pocoyo, un dia de pluja







No hay comentarios:

Publicar un comentario