lunes, 27 de febrero de 2012

RESUM PERSONAL DEL PETIT PRÍNCEP


El Petit Príncep

ELS PERSONATGES

EL PETIT PRÍNCEP: Que és qui aprofundeix a l'interior de l'home, de l'adult, per fer sortir a l'exterior aquest coneixement.
LA FLOR: Representaria pel Petit Príncep una nova experiència, l'amistat, l'amor que el Petit Príncep sent per ella, és per a ell, una sensació nova on comença un aprenentatge que portarà al Petit Príncep a realitzar un llarg viatge.

LA GUINEU: Podria ser qui ensenya al Petit Príncep el valor de l'amistat, i com pensen sobre aquesta els adults, que no tenen temps per a altres coses que no siguin ells mateixos, la guineu representa una de les últimes etapes del viatge del Petit Príncep on el coneixement que ha adquirit li ajuda a comprendre les experiències viscudes.

LA SERP: Representaria el final del camí, el retorn del Petit Príncep, quan aquest ja ha provat d'alguna forma aquesta ànsia de coneixement.

El NARRADOR: L'home de la història, és l'adult que li recorda els seus dies d'infantesa, quan els adults no comprenien que el seu dibuix no era un barret sinó una boa que s'havia menjat un elefant, gràcies a aquest record aconsegueix comprendre al Petit Príncep, i aquest li ajuda a redescobrir-se a si mateix. D'aquesta manera s'adona de l'important que és no oblidar ser nen, ja que solament sent nen es poden veure certes coses que ho adults no aprecien.

EL REI: És l'autoritat, qui sempre ha d'ordenar als altres el que fer, o el que no fer, però així és un monarca comprensiu, capaç de saber que les ordres no es poden complir sempre, d'aquesta manera ordena o no ordena segons aquest coneixement.

VANIDÓS: És qui representa una faceta de la personalitat d'adult, els qui necessiten que li elogiïn freqüentment, però aquesta necessitat no té una utilitat real, com el pugui ser un rellotge o una cadira, o qualsevol cosa o acció que no sigui útil.

EL BORRATXO: Aquest té una mentalitat simple i alhora complexa, de tal manera el seu desig de beure prové, de la vergonya que sent de tenir aquesta necessitat, així els adults tenen comportaments, que els porten una vegada i una altra a realitzar les mateixes accions sense adonar-se.

L'HOME DE NEGOCIS: És el que té la necessitat, l'ànsia, de posseir de tenir objectes o riqueses materials o immaterials, és la victòria de "el tenir", la necessitat d'acumular coses materials o immaterials que ens fan sentir d'alguna manera satisfets amb la nostra existència.

EL FAROLER: Treballador incansable, però que al seu torn aquesta cansat de treballar, de no tenir descans, aquest és l'únic d'aquests personatges que s'ocupa d'una cosa aliena a si mateix.

EL GEÒGRAF: Aquest vol conèixer, però sense anar a la recerca del coneixement, pretén realitzar mapes sense explorar, encara que això suposi no realitzar treball algun, ell pensa potser que la seva condició implica una tasca determinada, i no pot deixar de complir les normes o limitacions que aquesta li imposa, de tal manera que no pot fer un treball que no sigui tasca seva.
EL MERCADER I EL GUARDAGULLES: Són dos personatges, que ens indiquen la velocitat amb la qual es viu al món dels adults, l'obsessió per anar de pressa, per no perdre temps, es dediquen a posseir, comprar,etc.

Resumint,el valor que predomina, és el valor de l'amistat. Per exemple en la trobada del Petit Príncep amb el llop, li diu que si vol apropar-se a ell ha de "domesticar-ho" és a dir conèixer-ho entaular llaços, També quan el Petit Príncep manifesta que "la seva rosa és única al món" perquè ell l'ha cuidat és a dir que és la seva amiga.
També presenta l’antivalor de la vanitat amb el rei o el vanidós, per fer-nos reflexionar sobre el valor de la humilitat i que tots som iguals.
Ens ensenya que en la vida no tot gira sobre els diners, quan presenta a l'home que la hi passa fent comptes, en fi hi ha molts valors presents en aquesta obra.
Tot el llibre és una gran metàfora i cadascun dels habitants dels asteroides representa als éssers humans amb els seus defectes. L'escriptor presenta als personatges amb els seus antivalors i al Petit Príncep com al nen que no comprèn per què actuen així. Ja que aquests representen el món dels adults i per això diu:"Per què els adults són tan difícils d'entendre".

No hay comentarios:

Publicar un comentario