miércoles, 30 de mayo de 2012

Excursions i sortides


Coneix el zoo de Barcelona 




Calendari i horaris

El Zoo està obert tots els dies de l'any. Consulta el calendari i els horaris i veuen a visitar el Zoo de Barcelona. Gaudiràs d'un dia únic! 
Horaris d'obertura
Durant tot l'any, tant les taquilles com les instal·lacions del Zoo obren a les 10:00 del matí.


Tarifes Educació

Curs 2011 - 2012 (preus aplicables a partir de l'1 de setembre 2011)Preu 
Visites comentades
Grup de petits (fins a un màxim de 20 nens) 165,00 €/grup
* preu nen addicional -fins a un màxim de 3 nens- 
(de 21 fins a 23 nens) 7,20 €/nen 

Grup de grans (fins a un màxim de 27 nens) 200,00 €/grup
* preu nen addicional -fins a un màxim de 3 nens-
(de 28 fins a 30 nens) 7,20 €/nen 
Tallers
Grup de petits (fins a un màxim de 20 nens) 205,00 €/grup
* preu nens addicional -fins a a un màxim de 3 nens-
(de 21 fins a 23 nens) 7,20 €/nen 

Grup de grans (fins a 27 nens) 230,00 €/grup
* preu nens addicional -fins a un màxim de 3 nens-
(de 28 fins a 30 nens) 7,20 €/nen 
Taller combi
Preu per alumne 10,50 €/nen 
Curso treball de recerca de Batxillerat
Preu per alumne 61,00€/alumne 
Curso treball de recerca de Cambra d'AIXÒ
Preu per alumne 25,75 €/alumne 
Visita especialitzada professional
Preu (grup màxim de 15 persones) 225.00 €/grup
Preus amb IVA inclòs








Museu de la ciència i de la tècnica de catalunya


Per aprendre i divertir-te

El Museu té com a objectius principals la conservació i difusió del patrimoni industrial, científic i tecnològic i és la capçalera d'un sistema de museus i centres patrimoniales que conjuntament són la millor expressió de la cultura instrustrial com a factor identitari distribuits per tot Catalunya.

Actualment el museu té com a principals exposicions permanents:
- L'Homo Faber. La revolució neolítica, fins als inicis de la industrialització
- La Fàbrica Tèxtil. Descobrireu tot el procès de fabricació de la llana.
- Enèrgia. Experiències pràctiques i interactives sobre l'energia
- El Transport. Col·lecció d'automòbils, camions, motors, avions, motos i bicicletes
- El Laboratori de Física Experimental.
- Mentora Alsina. Visita del laboratori d'un científic.
- El Cos Humà. Com Soc jo.



Cosmocaixa

Un dels museus més moderns d'Europa

Cosmocaixa és un espai que acull una àmplia oferta científica i educativa per a tot tipus de públic. S'hi fan exposicions, tallers, conferències, cursos i debats. Pels més petits hi ha el Planetari, el Click, el Flash, el Toca Toca, el Bosc inundat i un munt d'experiments per entendre, conèixer i jugar.
L'objectiu d'aquest museu és estimular el coneixement científic i la participació directa dels visitants. La Plaça de la Ciència, és un bon exemple. Aquí s'han ubicat alguns mòduls científics de gran format que necessiten sol, aire o aigua per funcionar. És una plaça oberta al públic de lliure accés.


El bosc Inundat
Quan entrem dins el Museu el que més impressiona és el Bosc Inundat que recrea un dels ecosistemes més valuosos del planeta: el bosc amazònic. Per donar-vos algunes dades, hi viuen 52 espècies d'animals i 80 espècies vegetals diferents. S'ha creat un hivernacle de de 1000 metres quadrats i s'han fet servir prop de 400.000 litres d'aigua. Dins l'aigua hi viuen els pirarucús peixos que poden arribar als tres metres d'allargada. Al Bosc inundat hi trobarem granotes, tortugues, caimans, capibares, aranyes i anacondes i també amfibis, insectes o aus. Però no només podrem veure la flora i fauna, també podrem sentir la calor, l'olor i notar la temperatura que hi ha al país amazònic. Fins i tot notar la pluja! Perquè dins el Bosc Inundat, plou!


Planetari i Planetari Bombolla
El Planetari acull des de temes d'astronomia bàsics pels més petits, fins a les qüestions astrofísiques més complexes. Permet contemplar el cel de nit amb tots els detalls. Sota una cúpula de 14 metres de diàmetre podrem veure constel·lacions, eclipsis, galàxies o les fases de la lluna.




El Planetari bombolla s'ha pensat pels nens i nenes de 3 a 8 anys, perquè coneguin les estrelles i les constel·lacions, la lluna, el sol i els planetes  i perquè quan sortin es mirin el cel d'una altra manera: amb curiositat!

Click, Flash i Toca Toca
El Click és un espai pensat per introduir als nens i nenes  de 3 a 6 anys en el món de la ciència, on podran a través del joc, de l'observació i la descoberta,  veure com es comporta el vent, descobrir la llei de la palanca,  experimentar amb els miralls, els calidoscopis i les lupes.
El Flash és una gran sala amb mòduls interactius per obrir les portes del coneixement científics als nens i nenes de 7 a 9 anys. Cada mòdul els presenta la vivència d'un fenomen, la introducció a una llei natural o el coneixement d'una tècnica. A través de l'experimentació, el raonament i el diàleg, descobriran diferents aspectes de la ciència i del món que els envolta: la construcció, l'entorn natural, l'exploració dels éssers vius, l'electricitat i les noves tecnologies.
El Toca Toca ens acosta a la natura amb els cinc sentits. Podrem veure tortugues, serps, ratolins llangardaixos, animals que viuen a la selva tropical,  al desert nord-africà o a la zona mediterrània i el que es pretén és fomentar el respecte pels éssers vius a través d'una comprensió millor dels seus hàbitats.

La Sala de la Matèria i el Mur Geològic
El Mur Geològic ens dóna l'oportunitat d'apropar-nos a formes i estructures que han evolucionat al llarg dels segles per l'acció de l'aigua, el vent, la formació de muntanyes o els processos volcànics. En 65 metres de longitud hi ha més de 90 tones de roca  on s'amaguen els secrets de la història. Cadascun dels talls de roca, il·lustra una estructura geològica i va acompanyat d'un experiment que mostra els processos geològics que l'han originat.
La Sala de la Matèria presenta un recorregut per la història de la matèria, des del seu origen, fins l'actualitat. Ens parla de les lleis fonamentals que regeixen el comportament de la matèria i permeten descobrir les claus del desenvolupament de la vida sobre la Terra, per després abordar l'aparició de la intel·ligència i acabar copsant l'origen i les claus de la civilització.



COM ARRIBAR-HI

Per la Ronda de Dalt entre el c. del Císter i l'Avinguda del Tibidabo (sortides 6 i 7)
Pel c. dels Quatre Camins, 89
AUTOBUSOS: 17, 22, 58, 60, 73, 75, 196
FGC: estació Avinguda Tibidabo
Tramvia Blau
Museu de joguets i automàts de verdú

Viu i emociona't

Voleu veure més d'un miler de joguines en un mateix espai i viure i reviure més de mil emocions? Doncs una visita obligada és el Museu de Joguets i Autòmats de Verdú, a Lleida.
L'edifici ja és per sí mateix espectacular, però a dins s'obre un món de somnis i sorpreses. Són 2.000 metres quadrats on veure i tocar joguines d'ara i d'abans.
L’exposició pretén ser un viatge a través dels records, les il·lusions i les vivències del col·leccionista. La memòria és el subtil fil conductor d’aquest conjunt d’objectes, i ho és també del museu.




Les joguines i els Autòmats estan repartits en quatre plantes i cadascuna de les plantes s'estructura en diferents àmbits:
TERCERA PLANTA
La visita s’inicia amb una presentació dels quatre grans àmbits temàtics als quals el col·leccionista ha dedicat el seu interès: el poble i el camp, les fires i les atraccions, els vehicles de joguina i de pedal, i el futbol.
Verdú: paisatges de la memòria
El primer espai és una evocació de Cal Pastoret, la botiga familiar de Verdú. S’hi apleguen objectes originaris de la botiga, planxes de llauna publicitàries i joguines. En els espais següents trobareu cartells i joguines que evoquen l’entorn rural en què va créixer el col·leccionista, com ara escenes de poble -personatges i edificis-, joguines relacionades amb l’agricultura -especialment amb el conreu de la vinya-, i representacions molt diverses d’animals domèstics i de corral.
SEGONA PLANTA
Passió pel futbol
Manel Mayoral és un dels principals col·leccionistes del món d’objectes relacionats amb el futbol. Aquesta és la seva passió des de la infància. Aquí teniu una mostra del conjunt de futbolins antics, jocs, pilotes i cartells dels grans mites de l’esport rei.
Somnis de pedals.De la relació des de ben petit del col·leccionista amb la bicicleta parteix l’interès posterior per aplegar tot tipus de vehicles de pedal; veureu un impressionant conjunt de bicicletes, tricicles, cotxes, tractorets, avions..., fins i tot una màquina de tren de pedals.
Sobre rodesEn aquest àmbit hi ha una important col·lecció de vehicles de joguina, especialment camionets i carros. Cal destacar les elaborades a principis de segle XX pels artesans coneguts amb el nom de llauners de Gràcia: tramvies, cotxes, vagons de tren...

PRIMERA PLANTA
La Fira: deu dies de màgia Amb motiu de la fira de Verdú d’animals de peu rodó (mules, rucs, cavalls, etc.), la més important de Catalunya, la vila canviava totalment la seva fesomia durant deu dies: s’omplia de negociants, pagesos a la recerca d’un animal, visitants curiosos, espectacles, etc. Aquells dies s’han mantingut en el record del col·leccionista i els podeu reviure en les joguines que representen aquests animals i les diverses atraccions de fira.
Autòmats: fascinats pel moviment
Entre l’atracció de fira i la joguina de precisió per a adults trobem la fascinant col·lecció d’autòmats, la majoria fabricats a França entre finals del segle XIX i principis del XX. Bona part encara conserven el moviment original. Els procedents del Museo de Juguetes Mecánicos de les Atracciones Apolo de Barcelona recreen escenes costumistes i de caire poètic.
PLANTA BAIXA
Sala d’actes i d’exposicions temporals
Aquest espai permet acollir exposicions del fons de la col·lecció Mayoral i d’altres procedències, així com actes culturals.


Museu de la música de Barcelona

La música amanseix a les feres?

La relació entre els nens petits i la música és gairebé especial i màgica. Sense adonar-se’n, els més petits la utilitzen com a mitjà de comunicació, expressió i aprenentatge.
Una manera d’apropar-los a aquest món musical és fent una visita al Museu de la Música.
El març de 2007, el Museu de la Música va obrir de nou les seves portes al públic a L’Auditori, amb una presentació totalment renovada de les seves col·leccions d’instruments i documents musicals. El museu permet descobrir la història de la música des dels seus orígens fins a l’actualitat, fent una viatge també a través de les diferents cultures (on la música té un important paper identificador).

La nova exposició permanent acull prop de cinc-cents instruments de diferents èpoques i cultures, una col.lecció que està considerada com una de les més importants de l'Estat espanyol. A través d’audiovisuals -amb música, imatge i text- el Museu de la Música convida al visitant a aproximar-se al món de la música d’una manera directa i vivencial, i a descobrir com ha estat vehicle d’expressió i comunicació dels humans en el decurs de la història.
Per a les famílies, la millor manera de visitar aquest museu és a través del recorregut El Petit Orpheus.

El Petit Orpheus és una visita dinàmica, amb suport multimèdia que combina música, imatge i veu, que permet introduir-nos al món del so musical i ofereix un recorregut per diferents espais temàtics relacionats amb la història de la música. El recorregut acaba a la sala interactiva on els visitants (grans i petits)  podran manipular instruments, objectes, maquetes i jocs interactius participant de manera lúdica en la descoberta del so.
Per fi els més petits tindran resposta a la pregunta “Per què sona?”
En aquest espai descobrirem els principis físics del so i com es genera la vibració dels cossos. Ens mostraran les característiques que defineixen al so i com, a partir de la combinació de diferents paràmetres, s’arriba a la creació musical. Finalment, també podrem aproximar-nos al món dels instruments i les seves categories, així podrem comparar-los i aprendrem a diferenciar-los.



Catalunya en miniatura



Una exposició en miniatura pels minis de la casa

Catalunya en miniatura és un parc temàtic de maquetes a escala on podreu descobrir i veure els monuments, edificis i llocs més emblemàtics de Catalunya. Es troba a Torrelles de Llobregat, a pocs quilòmetres de Barcelona.
Visitar Catalunya en miniatura és una manera de viatjar diferent. Es pot conèixer el més bonic de Catalunya en un sol dia. És com un museu a l'aire lliure, envoltat de natura on podrem fer un recorregut pels paratges més bonics. L'itinerari es pot fer en poc més d'una hora, depèn del temps que ens entretinguem en cada punt. 



Es pot jugar a endevinar el nom del monument o lloc d'interés o mirar els cartells que acompanyen a totes les maquetes on apart del nom, hi ha escrit la comarca, l'estil arquitectònic i altres dades d'interès. És interessant prendre nota del que més ens hagi agradat per després fer-hi una visita.
Catalunya en miniatura és una mostra viva a escala que evidencia la realitat cultural de tota Catalunya i que pretén donar a conèixer millor les característiques concretes dels seus pobles i de les  seves tradicions. Es va inaugurar l'any 1983 i s'ha posicionat com el complex turístic i cultural en miniatura més gran del món.
El recorregut per aquesta peculiar exposició, on hi ha més d'un centenar de maquetes, es pot fer de dues maneres: seguint un camí molt ben senyalitzat o en tren. 



COM ARRIBAR
En cotxe anar direcció Sant Vicenç dels Horts  fins la rotonda on s'indica Torrelles de Llobregat. Quan arribeu a Torrelles de Llobregat ja està indicat el Parc Catalunya en Miniatura.
En transport públics de Barcelona es pot agafar la línia 62 que té parada a 5 minuts del parc. Té la parada al c/ Riera Blanca xamfrà amb c/ Travessera de les Corts. “Soler i Sauret"  93 632.51.33, a Barcelona.
En tren
Parada a St. Vicenç dels Horts i una vegada allà agafar l'autobus de "Soler i Sauret".




No hay comentarios:

Publicar un comentario