martes, 29 de mayo de 2012

ONZE EDUCACIÓ

Els Serveis Educatius de l'ONZE







L'objectiu fonamental dels Serveis Educatius de l'ONCE és afavorir la plena inclusió escolar i social de l'alumnat amb ceguesa o deficiència visual greu. Per a això es treballa en col·laboració amb les Administracions Educatives estatals i autonòmiques, a través de la signatura de Convenis de Col·laboració en Matèria d'Atenció Educativa a alumnes amb discapacitat visual.
El model educatiu d'atenció a la població amb ceguesa o deficiència visual greu a Espanya es basa en la inclusió educativa, precepte recollit en l'actual legislació educativa i que és de degut compliment per a totes les Administracions Educatives. La inclusió és un model de suport centrat a l'escola i en l'entorn. Ara és l'escola qui ha d'adaptar-se a l'alumne (no l'alumne a l'escola) i proporcionar-li els recursos necessaris que possibilitin la seva plena inclusió educativa i social, per aconseguir la Inclusió i integració plena en la societat, i la inserció laboral futura.
L'actual Model de Prestació de Serveis Socials de l'ONCE és el referent fonamental en l'atenció educativa, que garanteix la millora contínua de la prestació de serveis.
Els alumnes amb necessitats educatives derivades de ceguesa o deficiència visual greu, abans de res, són ciutadans de ple dret i, per tant, perceptors dels serveis socials i educatius que ofereixen les Administracions Públiques, quedant com a responsabilitat de l'ONCE la prestació dels serveis específics que cobreixin les necessitats derivades de la ceguesa o discapacitat visual greu.

Per a més informació:

A més a més podem trobar diferents contes didàctics per a nens:

No hay comentarios:

Publicar un comentario