lunes, 28 de mayo de 2012

LA PRIMAVERA

RACÓ


A l'inici de la primavera vam fer un racó amb tots el elements que la representen; les plantes, els ocells, els insectes els quals vam fer amb diferents materials com paper, plastilina,pintura,etc.







RECURSOS

Activitats infantils per millorar la visió i la vista


- Podem fixar-nos tranquil·lament en els animals que trobem al nostre pas i que ara surten amb el sol: marietes, caragols, ocells, sargantanes, bavoses...
- Ens adonem que els arbres que fins ara no tenien fulles, comencen a tenir unes flors, i uns altres uns botons (gemmes) de les quals veurem com van a anar sortint a poc a poc unes fulles.



- Cada matí, quan ens aixequem podem anar veient com el temps va canviant i pensem amb mamà o papà quin roba ens posem depenent de la climatologia (pluja, sol, fred, calor, vent,...). Alhora, es pot pintar en el calendari un sol, un núvol, un núvol tapant el sol, un paraigua, segons correspongui. Als nens els agrada molt veure com es van completant els mesos per passar a tot sols a l'estiu.


Activitats per estimular l'oïda

- Con el oído, además de escuchar los trinos de los pajarillos que se encuentran ahora alborotados y cantarines, podemos poner y atentamente intentar encontrar los cambios en "Primavera" de las Cuatro Estaciones del compositor y músico Vivaldi.


Activitats per estimular els sentiments

Amb el sentiment, aprenem a observar, preguntar, investigar i emocionar-se amb les petites coses. Com a reforç a tot el que hem vist en aquest dia podem demanar-los que facin un dibuix del que més els ha agradat. D'altra banda, podem buscar en Internet dibuixos per acolorir de diferents animals i plantes o flors que després podem col·locar en les nostres finestres, que decorin i alegrin l'habitació, i els ajudi a recordar millor l'après.


Activitats per estimular el paladar

Amb el paladar, podem degustar els sabors de la primavera. En aquesta temporada abunden les fruites i verdures que proporcionen a l'organisme una bona font de vitamines i minerals. Podeu fer una passejada per un mercadillo, o al supermercat, o a un hort o granja, per saber que és el que arriba amb la primavera. Per exemple, els pèsols, els espàrrecs blancs i trigueros, la remolatxa, així com les maduixes, kiwis, alvocats, aranges, taronges, peres, etc.


Activitats per estimular el tacte

Amb el tacte, podem intentar agafar amb cura a un caragol, una marieta, tocar les diferents superfícies dels troncs dels arbres, intentant en tot moment respectar l'entorn, verbalizando totes les nostres accions, i parlant molt amb els nens, escoltant-los i gaudint d'aquests petits moments que quedaran en el seu record de forma molt grata.

Activitats per estimular la veu

Amb la veu, podem cantar amb els nens cançons sobre els diferents animals que van veient (caragol, aranya, marieta,...) sobre la primavera, el sol, la pluja... Totes aquestes cançons, a més de motivar-los, poden ajudar als nens al fet que coneguin i es fixin en el nou vocabulari, al fet que practiquin la seva correcta pronunciació, al fet que es connectin emocionalment amb el que canta i conseqüentment, al fet que expressin lliurement els seus sentiments.

No hay comentarios:

Publicar un comentario