jueves, 19 de enero de 2012

Tonucci



TONUCCI




Francesco Tonucci (Fano, 1941), també conegut pel pseudònim "Frato", és un pensador, psicopedagogo i dibuixant italià. És autor de nombrosos llibres sobre el paper dels nens en l'ecosistema urbà i d'articles en revistes italianes i estrangeres.

Va realitzar estudis de pedagogia a la Universitat Catòlica del Sagrat Cor de Milà. Amb 28 anys va rebre una distinció en aquest camp i va començar a satirizar la realitat de l'escola a través del nom de “Frato”, nom que sorgeix en fusionar les primeres síl·labes del seu nom.

Va treballar com a mestre i, en 1966, es va convertir en investigador en l'Institut Psicològic del Consell Nacional d'Investigació, del que més tard va presidir el Departament de Psicopedagogia, que porta avanci el programa d'educació ambiental. L'objectiu d'aquest programa és crear una base de dades "per i pels nens". Les seves investigacions se centren en el desenvolupament cognitiu dels nens, el seu pensament, el seu comportament i la relació entre la cognició dels nens i la metodologia educacional. En 1991 va dur a terme al seu poble natal el projecte de Ciutat dels Nens, consistia a fer una ciutat el punt de la qual de referència siguin els nens. El projecte va tenir molt èxit i es va estendre a diferents punts del món.

Ja en 1991 va ser nomenat president de el “Comitè Italià de Televisió i Menors”, comitè que pretén la protecció dels nens. També és col·laborador de la Ciutat de la Ciència de Nàpols per a “El taller dels petits” i col·laborador científic del projecte “El museu dels nens”, de Roma. Va ser nomenat professor honoris causa de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Pontifícia Universitat Catòlica de Lima (Perú).



1. Tonucci, Francesco. Cuando los niños dicen basta. Ed. El Árbol de la memória, 1ª Edición.
2. Tonucci, Francesco. Infant s'hi neix. Ed. Barcanova, 1ª Edición.
3. Tonucci, Francesco. La solitud de l'infant. Ed. Barcanova, 1ª Edición.
4. Tonucci, Francesco, (AAVV). Barcelona amb ulls de nen. Ed. Pau., 2ª Edición.
5. Tonucci, Francesco. Con ojos de abuelo. Ed. Graó, 2ª Edición.


1.  


2.
 

3.


4.


5.

No hay comentarios:

Publicar un comentario